A Little Shelter by Luca Zanaroli

  See rustikaalne ühepereelamu asub Itaalias, Morciano de Leuca läheduses Salentos. Arhitekt Luca Zanaroli otsustas renoveerida kaks vana mahajäetud hoonet, mida kasutasid kunagi talupojad varjualusena ja püssirohu laona. Hooned restaureeriti kohalikku toorainet kasutades ja viimistleti keskkonnasõbraliku lubjakrohviga. Et pimedad ruumid valgusküllasemaks muuta, puuriti seintesse mõned augud, mis soodustavad ka õhu liikumist ja loomuliku ventilatsiooni teket. … Continue reading

Warehouse Apartment by Dean/Wolf Architects

  Dean/Wolf arhitektuuribüroo arhitekt Charles Wolf ja disainer Eunjeong Seong nokitsesid vana laohoone kallal ja muutsid selle pinna fantastiliseks korteriks NYC kesklinnas. Kasutades Corten terast, klaasi, betooni, telliseid ja puitu lõid nad peaaegu 1000 m² suuruse viiekorruselise kodu, mille endised ruumid olid sedavõrd suured, et selle arvelt loodi rõdud-sisehoovid, mis toimivad siseruumide pikendustena ja mille suured klaasist … Continue reading

A Path In The Forest

Arhitekt Tetsuo Kondo ‘Path In The Forest’ ehk ‘Rada metsas’ installatsioon püstitati Kadrioru parki linnainstallatsioonide festivali LIFT11 raames 2011. aastal. Tetsuo Kondo sõnadega: Installatsioon projekteeriti spetsiaalselt Tallinna südames asuvasse Kadrioru parki. Kadriorg on suursuguse ajalooga park, kus kasvavad sadu aastaid vanad lehised. Puude vahele ehitati tõstetud rada, mida mööda kõndides näeb seikleja puid ja ümbritsevat … Continue reading

Lernert & Sander

  Lernert Engleberts ja Sander Plug on andekad kunstnikud Hollandist. Nende põhilisteks väljendusvormideks on lihtsusega löövad ja huumoriga vürtsitatud lühifilmid ja installatsioonid. • Lernert Engleberts and Sander Plug are two highly talented Dutch artists based in Amsterdam. They create high-concept art films and installations, with simple but stunning art direction, all driven by their subtly dry, … Continue reading

Villa Överby

Skandinaavia disaini ja arhitektuuri võlu peitub alati lihtsuses, olles samal ajal funtsionaalne ja mugav. Selle 250 m² Stockholmi saarestikul asuva suvemaja projekteeris arhitekt John Robert Nilsson. Lakoonilise ja naiivse üldmulje taga peitub ülim täpsus, perfektne teostus ja tipptehnoloogiad. Materjalide valikul on  piirdutud vähesega- Gotlandi lubjakivi, hõbevalge saarepuu, matt valge värv interjööris, tõrv, teras ja tumedad toonid välisfassaadil. … Continue reading