Franz House

Buenos Airese linnast Argentiinas u 365 km kaugusel asub väike kuurortasula Mar Azul. Arhitektid BAK Arquitectos büroost on projekteerinud sinna Atlandi ookeani äärsetele luidetele mändide vahele mitmeid betoonist eramuid, millest Franz’i Maja on vaid üks hea näide. Aastakümneid kestnud metsaistutustööd on kandnud vilja, ning muutnud selle liivaranna, mis on tuntud heade kalastus- ja veespordivõimaluste poolest, sihvakaks männimetsaks. Talvel võib temperatuur kukkuda nulli lähedale, kuid vaatamata sellele on Mar Azulist saanud kodupaik tuhandetele.

Kolm andekat arhitekti keskendusid projekti juures lühikesele ehitusperioodile, vähendades sellega mõju looduskeskkonnale, ning madalale maksumusele. Kõik majad on hea planeeringuga, lastes sisse maksimaalselt päevavalgust, kuid seejuures kaitstes suve kuuma päikese eest ning hoides maja sees toimuvat võõra pilgu eest varjus. Suured aknapinnad peegeldavad metsa tagasi. Betoonseinad on valatud puitlaudisest saalungite vahele, jättes sellisel moel fassaadile puidumustri. Ka interjööris ilutseb alasti betoon. See muudab maja korrashoidmise väga lihtsaks. Midagi põhjamaist on kõiges selles..

Franz House is just one of the amazing concrete buildings that BAK Arquitectos have designed in the area of Mar Azul, Argentina.  It’s a small coastal settlement by the Atlantic coast in Buenos Aires Province, 365 kilometers from the City of Buenos Aires. It used to be a small bathing resort with good fishing and water sports possibilities, but today thousands of families have settled down there. The beautiful pine forest is a result of decades of afforestation work.

The three talented architects were focused on low environmental impact and budget. Building period was kept to minimum. All the houses have smart planning, keeping privacy and natural lighting in mind. Concrete is one of my favorite materials allowing to create different textures and it has the quality of moulding it into anything that comes to mind. As the building itself, most of the furniture is made of concrete. This makes the house very low maintenance. The ruff gray and wooden texture mixed with glass blends in nicely with the sandy dunes and slender pines.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: